Antalya'nın ilk fotoğrafhane sahiplerinden olan Ahmet Şevki Göksay, aslen 1874 Kıbrıs Girne doğumludur. Fotoğrafçılığı, esas mesleği olan saatçilik ile birlikte sürdürürmüş. 1910'lu yıllarda saatçiliği bırakıp yalnız fotoğrafçılık yapmaya başlamış ve bir fotoğrafhane kurmuş.Ancak Kıbrıs'taki Rumların gün geçtikçe artan baskısı, fotoğrafhanenin adının 'Foto Türk' olması nedeniyle 1920 yılında Ahmet Şevki Beyin Antalya'ya göçmesine neden olmuş. Ahmet Şevki Bey, aynı Lefkoşa'da olduğu gibi Antalya'da da 'Foto Türk' fotoğrafhanesini açmış. Bugün sahip olduğumuz yüzlerce siyah-beyaz eski Antalya fotoğrafları, O'ndan bize birerhatıradır.
Ahmet Şevki Bey'in ardından evde Antalya'nın sevilen ve tez canlı öğretmeni olarak tanınan Hasan Gülel yaşamış. Antalya'da herkesin yardımına hiçbir çıkar beklemeden koştuğu ve muhakkak bir çözüm bulduğu için "Penisilin" lakabı ile tanınırmış.
Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nü bitiren Gülel, 1950'li yıllarda İnönü İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yaptığı sırada, öğrenci olanlar onu daha ziyade "Sinemacı Amca" olarak tanırlar. Çünkü o zamanlar okullar içinde yalnız İnönü İlkokulu'nun sinema makinesi vardı. Kalbi Atatürk sevgisi ile çarpan Hasan Bey de bu 16 mm'lik sinema makinesi ile okuldan okula koşturur; o zamanlar oldukça ölümlere neden olan verem hastalığı ile ilgil filmler oynatarak,öğrencilerin bilgilenmelerini sağlanmış.
Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı, Halk Eğitim Başkanlığını da yapan Hasan Gülel, emekli olduktan sonra, Şelale Gazetesi'nde makaleler yazarak, Türk Eğitim Vakfı Antalya Şubesi Başkanı olarak ölünceye kadar Antalya'da öğrenci ve gençlik eğitimine büyük hizmetler vermiş.
Zafer Sokak , No:07